Google Analytics

zondag 3 november 2013

Opties




Er zijn altijd, overal mensen die tegen zijn. Het Binnenhof moet bijna verzakt zijn van de vele protestgroepen die er gestaan hebben; vermoedelijk moeten ze het jaarlijks opnieuw ophogen en betegelen. Het helpt ook niet echt, denk ik, om daar als zoveelste van het jaar te gaan staan met een gevat spandoekje, een toeter en een petje.
Het helpt wel om jong en mooi te zijn. Dat mag niet gezegd worden want we zijn allemaal gelijk, met zelfde rechten enzo. Maar het helpt heus. Bij sollicitatiegesprekken bijvoorbeeld of bij rechtszittingen kun je maar beter jong en mooi zijn, daar is inmiddels afdoende onderzoek naar gedaan. Kortom, u zou beter af zijn als u jong en mooi was. Vooral bij vrouwen schijnt dat erg te schelen.
Als zelfs dat niet het gewenste effect heeft ga je een stapje verder. Dan laat je nóg nadrukkelijker zien dat je jong en mooi bent. De ontwerper van de vrouw heeft extra opties ingebouwd voor noodgevallen. Die opties blijven in de regel met zorg verborgen - gewenning dreigt - maar als het belang groot wordt komen de optionele extraatjes van pas.
Het schijnt een Oekraïense vinding te zijn. Niets is ooit uitgevonden in de Oekraïne en er is helemaal niets te verzinnen waardoor wij denken "ah, de Oekraïne". Dat vonden de vrouwen daar kennelijk ook en dat is opgevat als noodgeval, waardoor de opties nu benut kunnen worden. Het schijnt inmiddels een exportprodukt te zijn.
De Grote Ontwerper heeft fijntjes geregeld dat mannen het maar moeilijk vinden geweld te gebruiken tegen jonge en mooie vrouwen - en borsten roepen mogelijk veel emoties op, maar agressie staat zeker niet bovenaan. Oekraïense politieagenten weten niet goed hoe ze deze blootborstige dames moeten oppakken, ze raken er wat verlegen mee.
Bijgeleverde mevrouw voldoet aan alle criteria, onbekend is of ze Oekraïens is. Haar mede-rondborstigen hebben haar van tekst voorzien - vrouwen kunnen veel, maar die tekst er zelf opkrijgen zie ik ze niet doen. Tussen de opties door is te lezen dat mevrouw een andere ethiek voorstaat. Welke dat is leent zich voor een andere keer - maar begrijpelijk is dat de gehele 'ethica' niet op het goed gelukte lijf past.
Nu maar hopen dat het helpt. De Ontwerper heeft namelijk in nóg meer opties voorzien, maar heeft in zijn ijver het Oekraïense klimaat over het hoofd gezien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten