Google Analytics

maandag 21 oktober 2013

Zwarte Piet

Wij van de forensische hoek durfden er niet over beginnen - u zou ons gestenigd hebben. Maar nu Klaas eindelijk ontmaskerd lijkt te worden dragen we graag ons steentje bij. Om bij ons te mogen verblijven dient u, even afgerond, aan twee criteria te voldoen: er moet sprake zijn van een delict en er moet sprake zijn van pathologie. Dus onderstaande is bedoeld om u te dienen en om voor eens en altijd van een kwalijke kwant af te komen.

Delict
Er lijkt keus genoeg te zijn. Voor lieden als ons, die mensen behandelen met afwijkend gedrag is Klaas beslist de moeite van het overpeinzen waard. We kunnen hem op z'n minst verdacht gedrag toeschrijven. Als eerste valt natuurlijk zijn ziekelijke interesse in kinderen op, daarnaast schijnt hij dus slavenhouder te zijn. Gezien de emplooi van de Pieten kunnen we vermoeden dat hij ook leiding geeft aan een criminele organisatie, gespecialiseerd in inbraak. Ook de voortdurende dreiging met kinderontvoering mag bijgeschreven op zijn strafblad. Iemand moet in Rome gaan uitzoeken of hij wel ingeschreven staat in het register van bisschoppen - valse identiteit is ook strafbaar - en de Partij van de Dieren moet bestuderen of hij zijn paard niet mishandelt, hij schijnt er het dak mee op te gaan. De Arbowet zal wel bezwaar hebben tegen zijn incourante werktijden en het feit dat hij zijn Pieten zonder valhelm op het dak zet. De wijze waarop hij zijn rijkdom heeft vergaard verdient ook aandacht: brengen zijn Pieten ons alleen iets of nemen ze toch ook iets mee? Hoe bekostigt hij dit alles toch? De belastingdienst mag uitzoeken of hij niet fraudeert met zijn aangifte en het ABP moet zijn pensioen doorlichten.

Pathologie
Op As 1 noteren wij alvast pedofilie, op As 2 een antisociale persoonlijkheidsstoornis. Een hoge psychopathie-score is te verwachten. Gezien zijn haat-liefde verhouding tot kinderen (en tot Nederland? - en tot zijn Pieten?) en zijn risicovol dakgedrag ligt Borderline voor de hand. Ook blijkt hij extreem mediageil te zijn - we voegen theatrale persoonlijkheidsstoornis toe. Zijn gedetailleerdheid - hij houdt een boek bij waarin staat wat de kinderen afgelopen jaar hebben gedaan - leidt tot de obsessief-compulsieve stoornis, en eigenlijk is het ook een grote narcist die vanaf de hoogte van zijn paard ons wat minzaam toewuift.
De wens kinderen te willen geselen met een roe en de dreiging hen in een zak te stoppen: sadisme. Zijn curieuze reisgedrag en het weer verdwijnen voor een jaar: dissociatieve fugue. Het verzamelen van kinderspeelgoed: hoarding disorder. De neiging kinderen aan te zetten tot extreme snoeplust kan verwijzen naar verdrongen bulimia, of misschien een diepgrondige hekel aan kinderen hetgeen hij via het mechanisme van de 'reactie-formatie' poogt te verhelen.Trouwens, Klaas moet maar eens goed onderzocht worden op middelenmisbruik - zijn jachtige Nederlandse  gedrag doet cocaïnegebruik vermoeden. Het gebrek aan Pietinnen doet een homoseksuele gerichtheid vermoeden of anders toch een mogelijk ziekelijke angst voor vrouwen, hoewel het kapoentje mogelijk verwijst naar het feit dat hij ergens in zijn leven zijn mannelijkheid heeft verloren - gedegen medisch onderzoek is aan te raden, mogelijk gevolgd door een traumabehandeling.
Zo beschouwd is hij eigenlijk goud waard. Klaas vertegenwoordigt in zijn eentje ongeveer de gehele psychiatrie - een levend handboek van alle mogelijke afwijkingen. Het volk dat hem met zo veel egards binnenhaalt en toestaat dat hij gedurende twee, drie weken het hele land ontregelt is, denk ik, nog veel gekker.

Voldoende reden dus om hem bij aankomst in Nederland direkt op te pakken. Klaas mag dan, eventueel in zijn narrenpak, naar ons. De Pieten worden waarschijnlijk door de AIVD in vreemdelingendetentie gedaan en zullen, na eindeloze procedures in welke tijd wij Klaas al genezen en geresocialiseerd hebben, uitgezet worden.
En u had wijzer moeten zijn: diep van binnen wantrouwt u hem enorm. En terecht: één oude witte man is in zijn eentje veel enger dan een heleboel jonge zwarte mannen. Niet zwart is eng, nee, wit is veel enger. En dat is al heel lang zo, dat de dreiging van oude witte mannen komt.
Of niet soms?



Geen opmerkingen:

Een reactie posten